Lebombáztak egy orosz katonai bázist az ukránok Donyeckben szilveszter este

háború
január 02., 07:33
comments 20

Már orosz források is arról írnak, hogy sok orosz katona halhatott meg, amikor szilveszter este, helyi idő szerint 00:01-kor az ukránok eltalálták a bázisukat a donyecki Makijivkában. Daniil Bezsonov, az oroszok által támogatott szeparatista Donyecki Népköztársaság szóvivője azt mondta, hogy egy HIMARS-t használhattak a támadáshoz. Az épületben a szaratovi régióból mozgósított katonák tartózkodhattak. A lerombolt épületről egy videó is megjelent a Telegramon.

Még az orosz források is több tucat halottat emlegetnek, az ukránok szerint több száz orosz katona is meghalhatott. Az orosz védelmi minisztérium hivatalosan nem beszélt a támadásról. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.