Másnaposan ugrott majdnem világcsúcsot 2005-ben a síugró Janne Ahonen

sport
2023 január 02., 13:15
comments 1

Janne Ahonen, legendás finn síugró 2005-ben világcsúcs távolságig, 240 méterig jutott a planicai sáncon, de végül nem sikerült megfognia a landolását, így nem lett érvényes a kísérlete.

A nemrég megjelent életrajzi könyvéből kiderül, hogy a versenyen másnaposan ugrott, előző este sörözgetett egy kicsit két barátjával. „Szombat este úgy gondoltuk, veszünk néhány sört. Vasárnap, a verseny után megihatjuk őket” - írja az ötszörös négysáncverseny-győztes, kétszeres összetett világbajnok Ahonen. A probléma az volt, hogy már szombaton elkezdtek inni, a buli pedig vasárnap hajnalig tartott.

Ahonen ugrását itt lehet megnézni, az előzmények fényében csoda, hogy sérülés nélkül megúszta:

link Forrás

(Eurosport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.