Németországban a mentőszolgálatok elleni támadások miatt a tűzijátékok betiltását kérik

ünnep
2023 január 02., 15:20
comments 5

A német rendőrség és a tűzoltó szakszervezetek a tűzijátékok betiltását szorgalmazták szilveszter után, Olaf Scholz kancellár pedig elítélte, hogy a mentőszolgálatok tagjait petárdákkal és rakétákkal vették célba.

Az ittas emberek a saját tűzijátékukat használták, ahol az üzletek nemcsak csillagszórókat, hanem kis rakétákat, csillagszórókat és petárdákat is árulhatnak az év utolsó három napján.

Ünnepi tűzijáték a Duna felett, a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon 2017. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen.
photo_camera Ünnepi tűzijáték a Duna felett, a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon 2017. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Miután két évre betiltották az árusításukat, hogy elkerüljék a kórházak túlterhelését a Covid-19 világjárvány idején, a német városok idén újra engedték a tűzijátékozást, de szokatlanul sok sérült és néhány halálos áldozat is volt.

A fővárosban, Berlinben a hatóságok 33 sérült rendőrről és tűzoltóról számoltak be december 31-én este több mint 1700 kiküldetés során. A berlini rendőrszakszervezet a vásárlói tűzijátékok értékesítésének országos betiltását szorgalmazta, a német tűzoltók szakszervezete pedig azt kérte, hogy több járművet szereljenek fel kamerával, hogy rögzíthessék az ideihez hasonló támadásokat. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.