Novák Katalin szinte csak honvédségi repülőgéppel utazik a hivatalos útjain

belföld
2023 január 02., 08:15
comments 13

Tizenkilenc repülős útjából mindössze egyszer utazott menetrend szerinti járaton Novák Katalin köztársasági elnök, írja a Népszava. A lap a Sándor palotától megtudta, hogy a vonatkozó költségvetési törvény alapján Novák utazásaira 449,3 millió forint áll rendelkezésre, melyből december közepéig „27.128.257 forint került kifizetésre.”

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Az egyetlen menetrend szerinti járattal Novák Londonba ment, II. Erzsébet brit királynő temetésére, tavaly szeptember 18-án. Azt viszont nem közölte a hivatal, melyik légitársasággal utazott, de mivel a - hivatal által hivatkozott - törvényi előírásoknak megfelelően a köztársasági elnök első osztályú - vagy ennek megfelelő komfortszintű - utazásra jogosult, csak hagyományos légitársaságok jöhetnek szóba, amelyek járataira fejenként 4-500 ezer forintba kerül egy retúr jegy.

Arra a kérdésre, hogy a többi tizennyolc alkalommal Novák milyen repülővel utazott, a Sándor palota nem válaszolt. A lap szerint azonban, amennyiben nem valamelyik NER-oligarha gépét vette igénybe, csak a honvédség „nem kormányzati“ repülői jöhetnek szóba.A Sándor-palota közlése szerint Novák tavaly december közepéig Lengyelországban, Romániában, Németországban, Csehországban, Lettországban, Brazíliában, Portugáliában, a Vatikánban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Horvátországban, Koszovóban, az Egyesült Királyságban, Máltán, Franciaországban, Izraelben, Irakban és Ukrajnában - ide vonattal ment - járt hivatalos úton.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.