Novák Katalin volt az egyetlen a szomszédos országok államfői közül, aki nem ünnepelt Pozsonyban

POLITIKA
2023 január 02., 15:49
comments 29
Novák Katalin a beiktatása napján a Kossuth téren
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Január 1-én volt a Szlovák Köztársaság megalakulásának 30. évfordulója, az elnöki hivatal ünnepséget szervezett, amin ott volt Miloš Zeman cseh, Alexander Van der Bellen osztrák és Andrzej Duda lengyel államfő, illetve Markéta Pekarová Adamová, a cseh képviselőház elnöke és Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes is.

De nem volt ott Novák Katalin magyar államfő, pedig Zuzana Čaputová meghívta. Novák jelezte, hogy nem tud részt venni az eseményen, így Szlovákia szomszédai közül egyedül Magyarország nem képviseltette magát az ünnepen – írja a Napunk, ami szerint ennek rossz szándék nélküli diplomáciai bénázás lehetett az oka.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.