Több ezren fogadták Pelé koporsóját Sao Paulóban, a focilegendát kedden temetik

foci
január 2., 16:07

Több ezer szurkoló gyűlt össze hétfőn a Sao Paulo-i Urbano Caldeira stadionban a múlt csütörtökön vastagbélrákban elhunyt focilegenda, Pelé gyászszertartásán. Koporsóját a pálya közepén helyezték el.

Pelét szűk családi körben, kedden temetik. Jair Bolsonaro, a hivatalából vasárnap távozó brazil elnök háromnapos nemzeti gyászt rendelt el a háromszoros világbajnok focista tiszteletére. A stadionban és a stadion előtti utcákon szurkolók ezrei gyűltek össze - voltak, akik egész éjjel sorban álltak, hogy láthassák a koporsót.

Bede Márton Pelé-nekrológját itt olvashatják.

photo_camera Fotó: MARCELLO ZAMBRANA/Anadolu Agency via AFP
photo_camera Fotó: NELSON ALMEIDA/AFP

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt