Több ezren fogadták Pelé koporsóját Sao Paulóban, a focilegendát kedden temetik

foci
2023 január 02., 16:07

Több ezer szurkoló gyűlt össze hétfőn a Sao Paulo-i Urbano Caldeira stadionban a múlt csütörtökön vastagbélrákban elhunyt focilegenda, Pelé gyászszertartásán. Koporsóját a pálya közepén helyezték el.

Pelét szűk családi körben, kedden temetik. Jair Bolsonaro, a hivatalából vasárnap távozó brazil elnök háromnapos nemzeti gyászt rendelt el a háromszoros világbajnok focista tiszteletére. A stadionban és a stadion előtti utcákon szurkolók ezrei gyűltek össze - voltak, akik egész éjjel sorban álltak, hogy láthassák a koporsót.

Bede Márton Pelé-nekrológját itt olvashatják.

photo_camera Fotó: MARCELLO ZAMBRANA/Anadolu Agency via AFP
A játékost az Urbano Caldeira stadionban ravatalozták fel
photo_camera Fotó: NELSON ALMEIDA/AFP

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.