Az oroszok szétlőttek egy jégcsarnokot a Doneck megyei Druzskivkában, a rakéta élő tévéadásban csapódott be

háború
2023 január 03., 13:54
comments 10

Orosz rakéták rombolták le a druzskivkai jégcsarnokot, közölték hétfő éjjel az ukrán hatóságok. A hírt az ukrán jégkorongszövetség megerősítette Telegramon. A támadásról az ukrán és az orosz védelmi minisztérium is beszámolt, az oroszok azt állították, hogy a létesítményt katonai célokra használták.

Az ukránok szerint ezzel szemben a lerombolt aréna adott otthont Ukrajna legnagyobb jégkorong- és műkorcsolyaiskolájának. A korábban az orosz központú nemzetközi ligában, a KHL-ben is szerepeltetett Donbasz Doneck 2014 után vette használatba a druzskivkai csarnokot, amikor a hipermodern donecki aréna előbb a szakadárok és az ukrán erők közötti harcok egyik színterévé vált, majd a „népköztársaságiak” kezén maradt és tönkrement.

Mint a Meduza írja, egy francia televízió műsorában nagy valószínűséggel a jégcsarnokba becsapódó rakéta robbanásának pillanata volt látható:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.