Élő adásban esett össze az NFL-es futballista

sport
2023 január 03., 05:34

Meccs közben, élő adásban, az esti főműsoridőben esett össze a futballpályán Damar Hamlin amerikai futballista. A Buffalo Bills 24 éves játékosát kórházba szállították, az állapota kritikus.

Az eset a Cincinnati Bengals elleni meccs első negyedében történt, amikor összeütközött ellenfelével. Tee Higgins sisakja találta mellkason, először még talpra állt, majd hátraesett. Több mint harminc percig ápolták a pályán, majd kórházba szállították.

Az ápolás idején a két csapat játékosai Hamlin körül álltak, többen sírva fakadtak kétségbeesésükben, voltak, akik imádkoztak. A nézők döbbent csöndben figyelték az eseményeket, a tévéközvetítés többször megszakadt, elkapcsoltak a helyszínről.

Több mint fél óráig ápolták Damar Hamlint
photo_camera Több mint fél óráig ápolták Damar Hamlint Fotó: KIRK IRWIN/Getty Images via AFP

Az NFL egy órával Hamlin balesete után felfüggesztette a mérkőzést.

Hamlin életfunkciói azóta visszatértek a normális szintre, elaltatták, lélegeztetőcsövet kapott.

A két csapat a Super Bowl legnagyobb esélyesei közé tartozik. (BBC)

Damar Hamlin egy tavaly októberi meccsen
photo_camera Damar Hamlin egy tavaly októberi meccsen Fotó: TIMOTHY T LUDWIG/Getty Images via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.