Forró krumpliként dobálja a 2,3 milliárdos eltűnt országimázsfilm ügyét a rendőrség és az ügyészség, hogy ne kelljen nyomozni

gazdaság
2023 január 03., 10:28
comments 65

A NAV Közép-Magyarországi Bűnügyi Igazgatósága a 444 értesülése szerint a napokban arról értesítette Hadházy Ákos képviselő ügyvédjét, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) eltűnt filmjének ügyében tett feljelentése alapján nem hajlandó nyomozást indítani költségvetési csalás gyanújával, hanem visszapasszolja az ügyet az abban a nyomozást egyszer már megtagadó rendőrségnek. Annak ellenére passzolják az ügyet, hogy költségvetési csalási témakörben az ő hatáskörükbe tartozna a nyomozás.

Az Eltűnt Dokumentumfilm Rejtélye pont azért titokzatos, mert - ha lenne szándék a tényleges felderítésre - szövevényes gazdasági ügyhöz képest pofonegyszerű lenne tisztázni.

Az egész eset ugyanis néhány olyan tényen alapul, amiket még a rendőrség sem von kétségbe, és amik egy, a 444 birtokában lévő rendőrségi dokumentumban is szerepelnek.:

  • 2018 nyarán a Miniszterelnöki Kabinetiroda 2,3 milliárd forintot utalt át a Magyar Turisztikai Ügynökségnek egy, a Kárpát-medence értékeit bemutató imázsfilmre. (Összehasonlításként: ez az összeg nagyobb, mint a legfrissebb, drága korhű jelmezekben és díszletek között forgatott, Hadik Andrásról készült magyar történelmi nagyjátékfilm költségvetése.)
  • A teljesítés határideje 2019. december 31-e volt.
  • Az imázsfilmet az MTÜ azóta sem tudta prezentálni.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.