Gyilkossági kísérlettel gyanúsítják a 76 métert zuhant Tesla sofőrjét

bűnügy
2023 január 04., 10:15

Csodával határos módon mindenki túlélte, amikor hétfőn egy Tesla szakadékba hajtott San Francisco közelében. Elképzelhető viszont, hogy ez az eredmény elkeseríti az autó sofőrjét, aki nyomozók szerint lehet, hogy szándékosan hajtott a szakadékba.

Mint kedden írtuk, az autó a San Franciscóhoz közeli Devil's Slide, vagyis az ördög csúszdája névre keresztelt óceánparti autóúton csúszott szakadékba, ahol 1990 és 2021 között 30 ember vesztette életét. A kocsiban két 41 éves felnőtt, valamint 4 és 9 éves gyerekeik ültek, a közel 80 méteres zuhanást mind a négyen megúszták, de megsérültek.

photo_camera A 76 métert zuhant autó. Fotó: Screenshot / BBC

A család tagjait kórházba szállították, az apukát, Dharmesh Arvind Patelt viszont onnan már a börtönbe viszik, mert gyilkossági kísérlettel és gyermekbántalmazással vádolják. Szemtanúk vallomásai és egyéb bizonyítékok alapján gyanúsítják az apát azzal, hogy ki akarta végezni az egész családját, de a nyomozás még tart. Annyit tett még hozzá a kaliforniai országúti rendőrség, hogy a Tesla valószínűleg nem volt önvezető módban, vagy legalábbis ez nem járult hozzá az autó zuhanásához. Egyéb részleteket egyelőre nem közöltek a nyomozásról. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.