Meg is van az első Pelé Stadion

futball
2023 január 04., 19:09
comments 2

A 15 000 férőhelyes Nemzeti Stadion ezentúl a Pelé Stadion nevet viseli majd - jelentette be a félmillió lakosú Zöld-foki-szigetek miniszterelnöke.

A december 29-én elhunyt focista gyászszertartásán Gianni Infantino, a FIFA elnöke vetette fel, hogy minden ország nevezzen el stadiont Peléről.

„E mindannyiunkat naggyá tevő ember előtti tisztelgésként és elismerésként, kinyilvánítom a szándékot, hogy nemzeti stadionunkat Pelé Stadionnak nevezzük el, egy olyan kezdeményezés keretében, amelyet, úgy vélem, a világ több országa is követni fog" - írta Ulisses Correira e Silva a Facebookon.

link Forrás

Kiemelte, hogy hazája és Brazília testvérországok, történelmük és kultúrájuk kéz a kézben jár, amelyeket a portugál nyelv és a hasonló identitás köt össze. Döntésükről már értesítették is a FIFA-t.

Már most megjelentek ugyanakkor a nagy stadionátnevezési program kritikusai, például a dél-afrikai szövetség elnöke, aki szerint jogviták melegágya lehet a kezdeményezés. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.