Meg is van az első Pelé Stadion

futball
január 04., 19:09
comments 2

A 15 000 férőhelyes Nemzeti Stadion ezentúl a Pelé Stadion nevet viseli majd - jelentette be a félmillió lakosú Zöld-foki-szigetek miniszterelnöke.

A december 29-én elhunyt focista gyászszertartásán Gianni Infantino, a FIFA elnöke vetette fel, hogy minden ország nevezzen el stadiont Peléről.

„E mindannyiunkat naggyá tevő ember előtti tisztelgésként és elismerésként, kinyilvánítom a szándékot, hogy nemzeti stadionunkat Pelé Stadionnak nevezzük el, egy olyan kezdeményezés keretében, amelyet, úgy vélem, a világ több országa is követni fog" - írta Ulisses Correira e Silva a Facebookon.

Kiemelte, hogy hazája és Brazília testvérországok, történelmük és kultúrájuk kéz a kézben jár, amelyeket a portugál nyelv és a hasonló identitás köt össze. Döntésükről már értesítették is a FIFA-t.

Már most megjelentek ugyanakkor a nagy stadionátnevezési program kritikusai, például a dél-afrikai szövetség elnöke, aki szerint jogviták melegágya lehet a kezdeményezés. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt