Végrehajtókat küldene a Külügyminisztériumra a momentumos Tompos Márton

POLITIKA
január 04., 18:49
comments 6
photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese, a Facebook-oldalán jelentette be, hogy végrehajtókat küldött a külügyminisztériumra, mivel Szijjártó Péter minisztériuma 2 elvesztett per után sem adta még ki a lélegeztetőgép-biznisz adatait.

A Momentum politikusa még tavaly perelte be a külügyet, mivel a KKM törvényt szegett azzal, hogy nem adta ki neki közadatigénylés keretében sem a botrányos lélegeztetőgép-beszerzéssel kapcsolatos nyilvános dokumentumokat.

Mivel első- és másodfokon is pert nyert Tompos a Külügyminisztériummal szemben, így meg kellett volna kapnia a dokumentumokat. Azonban egy év elteltével sem történt semmi, ezért most végrehajtókat küld a Momentum szóvivője a Külügyminisztériumra - olvasható a párt közleményében.

Nemrég írtunk arról, hogy nyoma sem marad a lélegeztetőgép-beszerzés legnagyobb hazai nyertesének, a járvány alatt 300 milliárdért beszerzett gépek pedig azóta is raktárban állnak, eladni sem sikerült őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt