Végrehajtókat küldene a Külügyminisztériumra a momentumos Tompos Márton

POLITIKA
2023 január 04., 19:49
photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese, a Facebook-oldalán jelentette be, hogy végrehajtókat küldött a külügyminisztériumra, mivel Szijjártó Péter minisztériuma 2 elvesztett per után sem adta még ki a lélegeztetőgép-biznisz adatait.

A Momentum politikusa még tavaly perelte be a külügyet, mivel a KKM törvényt szegett azzal, hogy nem adta ki neki közadatigénylés keretében sem a botrányos lélegeztetőgép-beszerzéssel kapcsolatos nyilvános dokumentumokat.

Mivel első- és másodfokon is pert nyert Tompos a Külügyminisztériummal szemben, így meg kellett volna kapnia a dokumentumokat. Azonban egy év elteltével sem történt semmi, ezért most végrehajtókat küld a Momentum szóvivője a Külügyminisztériumra - olvasható a párt közleményében.

Nemrég írtunk arról, hogy nyoma sem marad a lélegeztetőgép-beszerzés legnagyobb hazai nyertesének, a járvány alatt 300 milliárdért beszerzett gépek pedig azóta is raktárban állnak, eladni sem sikerült őket.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.