Végrehajtókat küldene a Külügyminisztériumra a momentumos Tompos Márton

POLITIKA
2023 január 04., 18:49
comments 6
photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese, a Facebook-oldalán jelentette be, hogy végrehajtókat küldött a külügyminisztériumra, mivel Szijjártó Péter minisztériuma 2 elvesztett per után sem adta még ki a lélegeztetőgép-biznisz adatait.

A Momentum politikusa még tavaly perelte be a külügyet, mivel a KKM törvényt szegett azzal, hogy nem adta ki neki közadatigénylés keretében sem a botrányos lélegeztetőgép-beszerzéssel kapcsolatos nyilvános dokumentumokat.

Mivel első- és másodfokon is pert nyert Tompos a Külügyminisztériummal szemben, így meg kellett volna kapnia a dokumentumokat. Azonban egy év elteltével sem történt semmi, ezért most végrehajtókat küld a Momentum szóvivője a Külügyminisztériumra - olvasható a párt közleményében.

Nemrég írtunk arról, hogy nyoma sem marad a lélegeztetőgép-beszerzés legnagyobb hazai nyertesének, a járvány alatt 300 milliárdért beszerzett gépek pedig azóta is raktárban állnak, eladni sem sikerült őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.