A Blikk arról írt, a római magyar követség fizette Orbánék ostiai lakomáját, a miniszterelnök sajtófőnöke szerint viszont saját maga rendezte a számlát

POLITIKA
2023 január 05., 07:23

Frissítés: A Blikk értesüléseit Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke a Telexnek cáfolta, megkeresésükre azt írt: „Orbán Viktor a magánprogramjain, beleértve természetesen az étkezéseket is, mindig minden számlát ő maga rendez”.

A csütörtöki Blikkben arról írnak, a római magyar követség foglaltatta le az asztalt Orbán tengerparti ebédjéhez, majd később a számlát is a diplomáciai képviselet rendezte.

Ahogy arról mi is írtunk, a miniszterelnök és felesége, miután tiszteletüket tették Benedek pápa nyitott ravatalánál, a nagykövetség néhány munkatársával együtt, pár helyi rendőr kíséretében kiugrottak az olasz fővárostól nem messze fekvő Ostiába, hogy ott egy helyben népszerű, diplomaták által sűrűn látogatott parti halétteremben, a La Bussolában, vagyis az Iránytűben egyenek.

Az ebéd nem szerepelt Orbán hivatalos programjai között.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.