Harry herceg azt írja, Vilmos pár éve megragadta, és fellökte őt a saját konyhájában

külföld
2023 január 05., 05:26
comments 6

2019-ben tettlegességig fajult egy veszekedés Vilmos és Harry herceg között. Harry amerikai felesége, Meghan Markle miatt különböztek össze, akit Vilmos, a trónörökös gorombának, arrogánsnak titulált. Harry szerint ezzel testvére csak a sajtó narratíváját szajkózta.

Vilmos aztán egy ponton megragadta Harry gallérját, eltépte a nyakláncát, és a földre lökte őt, egyenesen a kutyaetetőre, ami összetört alatta, látható hátsérülést okozva neki.

Vilmos és Harry kíséri II. Erzsébet koporsóját 2022. szeptember 19-én.
photo_camera Elöl Vilmos, hátul Harry herceg Fotó: Odd Andersen/AFP

Mindez Harry konyhájában történt, és a fiatalabb herceg önéletrajzi könyvében olvashatunk róla, ami csak jövő héten fog megjelenni, a Guardian viszont már most beszámolt néhány részletről. A kötet címe „Spare”, vagyis „Tartalék”: a királyi családban hagyományosan így nevezik a kisebb testvért, aki csak akkor kap hatalmat, ha az elsőszülöttel történik valami.

Harry leírása szerint kettejük vitája annyira éles volt, Vilmos pedig egy ponton annyira támadólag lépett fel, hogy jobbnak látta inkább a konyhába menekülni, és vízzel kínálni bátyját, hátha attól megnyugszik. A vizet ugyan elfogadta, de aztán mégis fellökte.

Vilmos ezután arra biztatta Harryt, üssön vissza, ahogy gyerekkorukban, amire Harry nem volt hajlandó. Vilmos aztán elment, majd visszatért bocsánatot kérni, és jelezte, hogy ezt az egészet nem muszáj elmesélni Meghannak. Harry egy ideig valóban titkolta az esetet felesége előtt, míg észre nem vette a hátán lévő karcolásokat. „Nem lepte meg, és nem is volt nagyon dühös. Rettenetesen szomorú volt” - írja Harry.

Harry és Meghan 2018-ban házasodtak össze, majd hamar eltávolodtak a királyi családtól, először Kanadába, aztán Kaliforniába költöztek. Az elmúlt években többek közt egy Oprah Winfrey-interjúban és egy Netflix-sorozatban tárták fel, milyen családi viszályok nehezítették az életüket, beleértve a közegre jellemző rasszizmust.

Harry herceg a hétvégén két újabb interjúban beszél megjelenés előtt álló könyvéről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.