Ronaldo csak akkor léphet pályára, ha elküldenek valakit

futball
január 5., 19:09
comments 1

Cristiano Ronaldo egy hete igazolt a szaúd-arábiai Al-Nasszrhoz, azonban a bemutatkozására még várni kell. Csütörtökön ugyan bajnoki mérkőzést játszott volna a csapat az Al-Ta’ee ellen, azonban annyira zuhogott az eső, hogy egy nappal el kellett halasztani a meccset. Ronaldo azonban várhatóan holnap sem léphet majd pályára, mert a szaúd-arábiai szabályok szerint egy csapatnak csak nyolc légiósa lehet, a portugál játékos azonban a kilencedik a keretben. Így egy futballistától meg kell válnia az Al-Nasszrnek, hogy Ronaldo pályára léphessen.

Ronaldo első sajtótájékoztatóját szerdán tartotta, ahol azt mondta, nem a világ vége, hogy Dél-Afrikába igazolt. Az ország eltévesztése elég látványos volt, azonban senki sem javította ki a portugál játékost.

photo_camera Ronaldo és családja a stadionban a keddi bemutatásakor Fotó: FAYEZ NURELDINE/AFP

Az Al-Nasszr a szaúd-arábiai főváros, Rijád egyik klubja. Az ország egyik legsikeresebb csapatának számít, kilencszer nyerte meg a bajnokságot, utoljára 2019-ben. Egyszer a klubvilágbajnokságon is szerepelt, 2000-ben többek között a Real Madrid ellen is játszott a csoportkörben. A szaúdi első ligában jelenleg a tabella második helyén áll.

Cristiano Ronaldo a valaha volt legnagyobb futballistafizetésért igazolt két és fél évre Szaúd-Arábiába. Egy év alatt 200 millió eurót, vagyis közel 80 milliárd forintot fog keresni. Érkezése alkalmából hatalmas ünnepséget rendezett a klub, a rajongók az Al-Nasszr és a teljes szaúd-arábiai futball felemelését várják tőle. Marketinghatása már most látványos, ugyanis Ronaldo érkezése óta az Al-Nasszrnek már több követője van Instagramon, mint az Internek vagy az AS Romának.

(via BBC, Der Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt