Ronaldo csak akkor léphet pályára, ha elküldenek valakit

futball
2023 január 05., 19:09
comments 1

Cristiano Ronaldo egy hete igazolt a szaúd-arábiai Al-Nasszrhoz, azonban a bemutatkozására még várni kell. Csütörtökön ugyan bajnoki mérkőzést játszott volna a csapat az Al-Ta’ee ellen, azonban annyira zuhogott az eső, hogy egy nappal el kellett halasztani a meccset. Ronaldo azonban várhatóan holnap sem léphet majd pályára, mert a szaúd-arábiai szabályok szerint egy csapatnak csak nyolc légiósa lehet, a portugál játékos azonban a kilencedik a keretben. Így egy futballistától meg kell válnia az Al-Nasszrnek, hogy Ronaldo pályára léphessen.

Ronaldo első sajtótájékoztatóját szerdán tartotta, ahol azt mondta, nem a világ vége, hogy Dél-Afrikába igazolt. Az ország eltévesztése elég látványos volt, azonban senki sem javította ki a portugál játékost.

Ronaldo és családja a stadionban a keddi bemutatásakor
photo_camera Ronaldo és családja a stadionban a keddi bemutatásakor Fotó: FAYEZ NURELDINE/AFP

Az Al-Nasszr a szaúd-arábiai főváros, Rijád egyik klubja. Az ország egyik legsikeresebb csapatának számít, kilencszer nyerte meg a bajnokságot, utoljára 2019-ben. Egyszer a klubvilágbajnokságon is szerepelt, 2000-ben többek között a Real Madrid ellen is játszott a csoportkörben. A szaúdi első ligában jelenleg a tabella második helyén áll.

Cristiano Ronaldo a valaha volt legnagyobb futballistafizetésért igazolt két és fél évre Szaúd-Arábiába. Egy év alatt 200 millió eurót, vagyis közel 80 milliárd forintot fog keresni. Érkezése alkalmából hatalmas ünnepséget rendezett a klub, a rajongók az Al-Nasszr és a teljes szaúd-arábiai futball felemelését várják tőle. Marketinghatása már most látványos, ugyanis Ronaldo érkezése óta az Al-Nasszrnek már több követője van Instagramon, mint az Internek vagy az AS Romának.

(via BBC, Der Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.