Cristiano Ronaldo a szaúd-arábiai Al-Nasszrhoz igazolt

futball
2022 december 30., 21:43

Igaznak bizonyult a portugál válogatott vb-kiesése óta tartó szóbeszéd, Cristiano Ronaldo csakugyan a szaúd-arábiai Al-Nasszrhoz igazolt, méghozzá a történelem legnagyobb futballistafizetéséért, 177 millió fontért (átszámítva 79 milliárd forint) évente.

A Manchester Unitedtől hivatalosan közös megegyezéssel távozott 37 éves játékos 2025-ig kötelezte el magát a kilencszeres szaúdi bajnok együtteshez.

Korábban a Piers Morgannek adott interjújában arról beszélt, hogy úgy érzi, elárulta őt a Manchester United, és nem tiszteli őt Erik ten Hag menedzser.

Ronaldo 2021 nyarán 11 év után tért vissza a Manchester Unitedhez, közben a Real Madridban és a Juventusban futballozott.

A portugál válogatottal történelmet írt a katari vb-n, mivel ő a futballtörténelem első játékosa, aki öt vb-n is gólt szerzett. Ezzel együtt erősen kérdéses, hogy lesz-e jövője a válogatottnál.

Ronaldo az ilyenkor kötelező optimista nyilatkozatot tette, miszerint alig várja, hogy megismerhessen egy másik futballkultúrát.

Valójában az európai BL-ben szereplő csapathoz szeretett volna igazolni, csakhogy 37 éves korára tudása erősen megkopott, komoly címekért harcoló topcsapatokat már inkább hátráltat, mint segít. A szaúdi szerződéssel Ronaldo alighanem pályafutása utolsó szakaszához érkezett. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.