Több mint hatezer ingatlant árvereztek el a kilakoltatási moratórium kezdetéig

gazdaság
2023 január 05., 06:44

November 15-ig, azaz a kilakoltatási moratórium kezdetéig 6387 ingatlant árvereztek el azután, hogy június 15-én ismét lehetővé tették a kényszer-értékesítéseket – tudta meg az rtl.hu.

Az öt hónap alatt az érvényes ajánlatok összege csaknem 64 milliárd forint volt.

Hogy az elárverezett ingatlanok közül mennyi volt lakás, nem lehet tudni, de a hirdetmények alapján valószínű, hogy a többség nem ipari épület vagy telek volt. A statisztikák szerint sok árverés nem volt érvényes: összesen 11 903 ingatlant bocsátottak licitre, de csak 6387 esetben érkezett érvényes vételárajánlat.

Az rtl.hu információi szerint a legtöbb érintett ingatlant még a járvány idején vagy azelőtt akarták elárverezni, de erre nem volt lehetőség az akkor hatályban lévő kilakoltatási és árverési moratórium miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.