Orbán Viktor nem szégyenkezhet fizetésével az EU-s miniszterelnökök előtt

belföld
január 06., 09:31
comments 29

Nem panaszkodhat a fizetésére Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Az éves bruttó 58,4 millió forintos fizetésével hatmillió forinttal meghaladja az EU-s átlagot, derül ki az Euronews összeállításából.

A legrosszabbul a bolgár, a lengyel, a lett és a román miniszterelnök keres, mindannyijuk éves bruttója átszámítva 20 millió forint körül van.

A legrosszabbul kereső nem volt szocialista országbeli miniszterelnök az olasz Giorgia Meloni, aki bruttó 32 milliót keres évente.

Orbán fizetése szinte megegyezik a finn Sanna Marinéval.

Messze a legtöbbet Olaf Scholz német kancellár viheti haza, átszámítva közel bruttó 145 millió forintot. Karl Nehammer osztrák kancellár 112 millióval a második, Mette Frederiksen dán miniszterelnök pedig 90 millióval a harmadik.

Az Euronews által összegyűjtött adatokból kiderül, hogy Orbán Viktor a miniszterelnöki fizetéseket az átlagos európai bruttóbérekkel összevetve különösen elégedett lehet. Ez utóbbi területen ugyanis hátulról a másodikok vagyunk, messze elmaradva az európai átlagtól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.