Kína megnyitotta határait a külföldi látogatók előtt

külföld
2023 január 08., 10:41
comments 7

2020 márciusa után Kína újra teljesen megnyitotta határait a külföldi látogatók előtt, írja a BBC. Azaz az országba érkező külföldieknek nem kell többé karanténba vonulniuk érkezésük után. Ez volt az egyik utolsó érdemben lévő korlátozás az úgynevezett zérócovid-szabályzatból, amit Peking az elmúlt hónap során, vélhetően a heves társadalmi tiltakozások hatására is, de teljesen kivezetett.

Hongkongi reptér január 8-án
photo_camera Hongkongi reptér január 8-án Fotó: VERNON YUEN/NurPhoto via AFP

Közben az országban nagy lendülettel kezdett terjedni a koronavírus, ami az alacsony átoltottság és a nyájimmunitás hiánya miatt komoly gondokat okozhat, igaz, erről Kína nem nagyon közöl megbízható adatokat.

Az érkező látogatóknak ugyanakkor az utazást megelőző 48 órából be kell mutassanak egy negatív PCR-tesztet ahhoz, hogy beléphessenek az országba.

Hongkongból várhatóan 400 ezer ember utazhat majd a szárazföldi Kínába, hogy újra találkozzanak családtagjaikkal, akiket évek óta alig láthattak. Kínában most kezdődik a holdújév ünnepi időszaka, amikor rengetegen kelnek útra, hogy felkeressék családtagjaikat. Becslések szerint ez a világ legnagyobb utazási eseménye, az idén előrejelzések szerint kétmilliárd utazásra kerül majd sor.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.