Minszk bejelentette, hogy közös légi hadgyakorlatot tart Moszkvával január 16-tól február 1-ig

hadsereg
2023 január 08., 16:24
comments 23

Közös légi hadgyakorlatot tart az orosz-fehérorosz regionális katonai egység légi köteléke január 16-tól február elsejéig – közölte a minszki védelmi minisztérium.

„A repülés-taktikai manőverekbe a fehérorosz fegyveres erők minden repülőterét, gyakorlóterét és légvédelmét is bevonják” – áll a közleményben, ami szerint az orosz légierő egységei már meg is érkeztek Fehéroroszországba.

Aljakszandr Lukasenka és Vlagyimir Putyin hajókáznak a Fekete-tengeren, 2021. május 29-én.
photo_camera Aljakszandr Lukasenka és Vlagyimir Putyin hajókáznak a Fekete-tengeren, 2021. május 29-én. Fotó: SERGEI ILYIN/AFP

A fehérorosz-orosz közös katonai erőt tavaly hozták létre a fehérorosz védelmi miniszter akkori közlése szerint tisztán védelmi céllal. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.