Összeütközött két busz Szenegálban, 38 ember meghalt, 87 megsérült

baleset
2023 január 08., 17:52

Hajnalban összeütközött két busz Szenegálban, a balesetben 38 ember meghalt és 87-en megsérültek. A szerencsétlenség Kaffrine falu közelében történt, 250 km-re délkeletre az ország fővárosától, Dakartól. Szenegálban hosszú évek óta nem történt ilyen súlyos közlekedési baleset.

photo_camera Fotó: Cheikh Dieng/AFP

De a térségben viszonylag gyakoriak a buszbalesetek, nagyrészt abból adódóan, hogy a járművek nincsenek megfelelően karbantartva, és az utak is sok helyen rossz állapotban vannak. A múlt héten Elefántcsontpart fővárosában ütközött össze két busz, abban a balesetben 14 ember halt meg, Nigéria északi részén pedig 18-an haltak meg egy súlyos karambolban.

A nap folyamán 21 ember meghalt egy súlyos buszbaleset Ugandában is, a kenyai határ közelében. A Lwakhakha határváros mellett történt szerencsétlenségnek 49 sérültje is volt. A buszsofőr feltehetően gyorshajtás miatt elvesztette uralmát járműve felett, letért az útról és egy parkoló teherautónak hajtott. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.