Visszavonul a válogatottságtól Hugo Lloris, a franciák rekordválogatott csapatkapitánya

sport
2023 január 09., 20:29

Felakasztja kesztyűit a válogatottban a francia fociválogatott csapatkapitánya, Hugo Lloris. A 36 éves kapus rekordnak számító 145 válogatottság után hagyja ott a válogatott focit.

„Úgy döntöttem befejezem a válogatott karrieremet, azzal az érzéssel, hogy mindent megtettem” - nyilatkozta Lloris, aki 2018-ban győztes világbajnokságig vezette a franciákat.

Lloris a 2022-es focivébén lett a franciák rekordválogatottja: az Argentína elleni végtelenül izgalmas, végül elvesztett döntő után már 3-mal előzte meg Lilian Thuram 142 nemzeti csapatban lejátszott meccsét.

Hugo Lloris a vb-trófeával 2018-ban
photo_camera Hugo Lloris a vb-trófeával 2018-ban Fotó: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP

A kapus 21 évesen, egy Uruguay elleni barátságos mérkőzésen debütált a válogatottban. Hét nagy nemzetközi tornán játszott összesen, köztük a 2016-os Európa-bajnokság döntőjében, amit Franciaország elvesztett Portugália ellen.

A világbajnokság vége óta igazán gondolkozott azon, hogy befejezze válogatott pályafutását, de már “talán hat hónapja” motoszkált valami mélyen a lelkében, ami a világbajnokság alatt addig növekedett, hogy meghozza ezt a döntést, mondta Lloris.

A Tottenham Hotspur kapusa klubkarrierje alatt a Nice-ben, és a Lyonban játszott még.

LLoris helyét a válogatottban minden bizonnyal Mike Maignan, az AC Milan 27 éves kapusa fogja átvenni, aki a 2022-es világbajnokságot sérülés miatt hagyta ki. “Van egy kapus, aki készen áll (Maignan), nekem pedig egy kicsivel több idő kell magamra, a családomra és a gyermekeimre” - fogalmazott Lloris, hozzátéve, hogy nagy dolog 14 és fél évig Franciaország kapusának lenni, egyben mentálisan kimerítő is. Azt reméli, hogy ha több időt szabadít fel magának, akkor “még pár évig” tud majd játszani a legmagasabb szinten.

Szintén hétfőn Garreth Bale az egész futballtól való visszavonulását jelentette be, csupán 33 évesen.

(via France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.