11 fokos tanteremben, kabátban és sapkában tanulnak a gyerekek a szombathelyi általános iskolában

oktatás
2023 január 10., 13:33
comments 11

Alig 11 fok van a tantermekben, ezért kabátban és sapkában tanulnak a gyerekek a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskolában, számolt be a nyugat.hu. A fűtés azért nem megy az intézményben, mert a téli szünetben radiátorszelepeket cseréltek, de azt követően nem légtelenítették a rendszert.

photo_camera Fotó: Nyugat.hu

A Szombathelyi Tankerületi Központ a lapot arról tájékoztatta, hogy

folyamatosan dolgoznak, várhatóan egy-két nap alatt megoldódik a probléma.

Hozzátették: az iskola épületének egy részében van csak hideg.

Vannak olyan termek, ahol 18 fok van, de van, ahol csak 10-11 fok. Hétfő óta költöztetik az osztályokat a melegebb tantermekbe, de nincs annyi üres, fűtött terem, amennyire szükség lenne,

mesélte az intézmény igazgatója. Németh Gábor elmondta, hogy több gyerek is otthon maradt a hideg miatt, de számottevő hiányzás nem volt.

Frissítés: A Belügyminisztérium január 23-án közleményt adott ki, miszerint a hírek megjelenése után vizsgálat indult az ügyben, amelynek végeztével a Klebelsberg Központ elnöke figyelmeztetésben részesítette a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatóját és a Váci Mihály Általános Iskola karbantartóját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.