Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Kína bosszút áll Dél-Koreán és Japánon a turistáira vonatkozó korlátozások miatt

járvány
január 10., 10:53
comments 6

Peking átmenetileg nem ad ki rövidtávú vízumot Dél-Korea és Japán állampolgárainak - írja a BBC.

A lépés válasz arra, hogy a két ország csak szigorú szabályok szerint engedi be a kínai utazókat, miután a koronavírus-járvány új erőre kapott Kínában, a pekingi vezetés pedig nem kommunikál elég meggyőzően arról, hogy mennyire súlyos az országban a helyzet.

A lépésről a japán média és a szöuli kínai követség is beszámolt. Kína addig kívánja fenntartani ezt a gyakorlatot, amíg az állampolgáraik ellen hozott „diszkriminatív” belépési korlátozásokat fel nem oldják.

Dél-Korea már múlt héten se adott ki vízumot azoknak, akik Kínából érkeznének az országba, amit a kínai külügyminiszter „elfogadhatatlan” és „nem tudományos” döntésnek nevezett.

Kína legújabb lépésére Dél-Korea külügyminisztere azt mondta a BBC-nek, hogy a korlátozások, amiket a Kínából érkezők ellen vezettek be, „összhangban vannak a tudományos és objektív bizonyítékokkal”.

Japán viszont fogadja a Kínából érkezőket, ha negatív covidtesztet tudnak felmutatni.

A kínai beutazókra vonatkozó szabályokat a hónap végéig biztosan fenntartják, ezzel időt nyernek arra, hogy a tudósok elemezzék a veszély mértékét, amit a Kínából érkező új variánsok jelentenek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt