Kína bosszút áll Dél-Koreán és Japánon a turistáira vonatkozó korlátozások miatt

járvány
január 10., 10:53
comments 6

Peking átmenetileg nem ad ki rövidtávú vízumot Dél-Korea és Japán állampolgárainak - írja a BBC.

A lépés válasz arra, hogy a két ország csak szigorú szabályok szerint engedi be a kínai utazókat, miután a koronavírus-járvány új erőre kapott Kínában, a pekingi vezetés pedig nem kommunikál elég meggyőzően arról, hogy mennyire súlyos az országban a helyzet.

A lépésről a japán média és a szöuli kínai követség is beszámolt. Kína addig kívánja fenntartani ezt a gyakorlatot, amíg az állampolgáraik ellen hozott „diszkriminatív” belépési korlátozásokat fel nem oldják.

Dél-Korea már múlt héten se adott ki vízumot azoknak, akik Kínából érkeznének az országba, amit a kínai külügyminiszter „elfogadhatatlan” és „nem tudományos” döntésnek nevezett.

Kína legújabb lépésére Dél-Korea külügyminisztere azt mondta a BBC-nek, hogy a korlátozások, amiket a Kínából érkezők ellen vezettek be, „összhangban vannak a tudományos és objektív bizonyítékokkal”.

Japán viszont fogadja a Kínából érkezőket, ha negatív covidtesztet tudnak felmutatni.

A kínai beutazókra vonatkozó szabályokat a hónap végéig biztosan fenntartják, ezzel időt nyernek arra, hogy a tudósok elemezzék a veszély mértékét, amit a Kínából érkező új variánsok jelentenek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.