Szinte már egy fal sem maradt állva Szoledarban Zelenszkij szerint

háború
2023 január 10., 09:31

Heves harcok folynak Bahmutnál és Szoledarban - erről Volomidir Zelenszkij ukrán elnök beszélt késő esti videójában. Azt mondta, Szoledarban már a falak sem állnak, a földön pedig orosz katonák holttestei hevernek. Viszont az ukránok kitartanak, és nem valószínű, hogy az oroszok körbe tudják venni a várost.

A brit védelmi minisztérium legfrissebb hírei szerint Oroszország és a Wagner zsoldoshadsereg gyakorlatilag már átvette az irányítást Szoledarban.

Ukrán tisztviselők arra figyelmeztetnek: Moszkva arra készül, újabb csapatokat küld Ukrajna fővárosába, Kijevbe.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.