A teste 80 százaléka megégett a fiúnak, aki felmászott egy vagon tetejére Egerben

baleset
2023 január 10., 19:40
comments 13

Két 14 év körüli fiút ért áramütés vasárnap az egri pályaudvaron, amikor felmásztak egy tartálykocsi tetejére, egyiküket életveszélyes állapotban szállították kórházba. Az RTL beszámolója szerint társa csak megütötte magát, ő a tűzoltók segítségével le tudott mászni, barátját létrán kellett lehozni. Leskó Diána, az OMSZ kommunikációs munkatársa elmondta:

a fiú testének több mint 80 százaléka másod- és harmadfokban megégett, valamint felmerült a légúti égés gyanúja is.

Az RTL Híradója úgy tudja, hogy a fiúk a Heves megyei Pétervásáráról származnak. Azt, hogy miért másztak fel a vasúti kocsira, nem tudni.

A MÁV tájékoztatása szerint idén már annyi áramütés történt, mint tavaly egész évben.

A vasúti felsővezetékek 25 ezer voltos feszültség alatt állnak, ez megközelíteni is elég ahhoz, hogy életveszélyes vagy súlyos áramütés érje az embert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.