Kirúgta a Momentum az egyik tagját, aki késő este engedély nélkül ment be Novák Katalin parlamenti irodájába

POLITIKA
2023 január 11., 17:35
comments 27

A Telex azt írja, hogy a Momentum-frakció egy próbaidőn lévő munkatársa októberben „a késő esti órákban az Országházban benyitott egy olyan irodába, amelybe nem volt belépési jogosultsága”, ez pedig a párt szerint „teljességgel megengedhetetlen és elfogadhatatlan viselkedés”, így az illetőt azonnali hatállyal elbocsátották.

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke 2022. május 21-én a Parlamentben.
photo_camera Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke 2022. május 21-én a Parlamentben. Fotó: Németh Dániel/444

A lap azt írja, Novák Katalin köztársasági elnök parlamenti irodájáról van szó. A párt azt írta, az államfőé „egy olyan iroda, ahova az engedély és jogosultság nélküli belépés nem maradhat következmény nélkül. Határozott meggyőződésünk, hogy ez épp elég volt ahhoz, hogy a próbaidőn lévő munkatársat azonnali hatállyal elbocsássuk”.

A párt szerint másnap személyesen és levélben is megkeresték Kövér László házelnököt, az Országgyűlés Hivatalának vezetőit és Novák Katalint is, és megmondták nekik, hogy az egészet elítélik. A parlamenti sajtó szerint a „kérdések nem érintenek közérdekű vagy közérdekből nyilvános adatokat”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.