Lengyelország Leopard tankokat küld Ukrajnának

háború
2023 január 11., 15:50
comments 34

A lengyel hatóságok úgy döntöttek, hogy egy „századnyi” Leopard 2 harckocsit adnak át Ukrajnának, jelentette be Andrzej Duda lengyel elnök január 11-én Lvivben, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott.

Leopard 2A4HU harckocsi bemutatója
photo_camera Leopard 2A4HU harckocsi bemutatója Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az Ukrajnát támogató országok között már felmerült, hogy az oroszok által megtámadott ország kapjon harckocsikat. Korábban Olaf Scholz német kancellár kijelentette, hogy Németország egyedül nem ad Leopardokat Ukrajnának, csak szövetségeseivel közösen. Az EU és a NATO támogatja a programot.

A nemzetközi koalíciót forszírozó Duda azt mondta, a lengyel Leopardokat „remélhetőleg a más országok többi tételeivel együtt fogják Ukrajnába küldeni”. Az elnök tisztázta, hogy Lengyelországban már megszületett a döntés, de nem közölt részleteket a „tankkoalícióról”. (Korrespondent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.