Menni a feje után

vélemény
2023 január 11., 14:01

Nyilván mindenki máshonnan szereti megtudni a jövőt, de a többség nem a mandiner.hu-ról. Egy olyan írásból, amelyben Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója foglalja össze, amit főnöke egy zártkörű karácsonyi vacsorán mondott néhány héttel korábban.

A Széll Kálmán Alapítvány rendezvényén tartott előadásából a másik Orbán decemberben már idézett a Facebookon is, de ez a csepegtetés nem kavart különösebben nagy vihart. A január 7-én publikált cikkel viszont már annak jelentőségéhez méltóan foglalkozott a sajtó és a közvélemény.

Orbán Viktor 2022. október 23-án Zalaegerszegen
photo_camera Orbán Viktor 2022. október 23-án Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Mint Orbán Viktor minden megszólalásakor, természetesen most is felmerült, hogy az írás gumicsont, terelés, kamu. Hogy Orbán nem gondolja azt, amit a nagyközönségnek leírtak, mert amit tényleg gondol, azt nem fogják az orrunkra kötni. Az mindenképpen óvatosságra int a szöveggel kapcsolatban, hogy a mindenféle fontos NER-szimpatizánsok klubjaként működő Széll Kálmán Alapítványban tartott miniszterelnöki kinyilatkoztatásokról több mint egy évtizede megírták: „volt arra példa, hogy az Orbán-kormány tesztelés gyanánt ismertetett elképzeléseket az előadásokon.”

Én mégis komolyan veszem a beszédet.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.