Egyre több magyar dolgozik és vásárol Romániában, a magyar lisztet is a kinti boltokban veszik meg

élelmiszer
2023 január 12., 20:11
comments 19

A román Pro tévé riportja szerint egyre több magyar jár át dolgozni és vásárolni is Romániába. Egy boltos arról beszélt, a Magyarországról importált lisztet adják el a magyaroknak.

Egy vásárló hatósági áras liszteket néz egy 12. kerületi boltban 2022. február 1-én.
photo_camera Egy vásárló hatósági áras liszteket néz egy 12. kerületi boltban 2022. február 1-én. Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Egy magyar nő, aki 10 km-re lakik a határtól, a tévének azt mondta, a férjével Nagyváradon dolgoznak, és fejenként több mint 400 ezer forintot keresnek havonta, tehát jobban keres és közelebb is van a munkahelye. Ahol laknak, ott pedig egyáltalán nincs munka.

A romániai Bihar megye munkaügyi hivatalának vezetője, Békési Csaba azt mondta, náluk alacsonyabb a munkanélküliség, mint Kelet-Magyarországon, egy kolozsvári szakember szerint pedig Románia már fejlettebb, mint a szomszédai, ezért a tendencia nőni fog.

A riport szerint minthogy a benzin is olcsóbb Romániában, a magyarok a kocsijukat is a határ román oldalán tankolják meg. (RTL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.