Szabadon engedték az oroszok az amerikai haditengerészet áprilisban elfogott veteránját

külföld
2023 január 12., 18:43

Oroszország szabadon engedt a tavaly áprilisban őrizetbe vett Taylor Dudley amerikai állampolgárt - közölte csütörtökön Bill Richardson volt amerikai ENSZ-nagykövet. Richardson egy orosz-lengyel határátkelőhelyen fogadta az amerikai haditengerészet 35 éves veteránját, aki a közbenjárásának köszönhetően szabadulhatott.

A CNN szerint Dudley-t az orosz határvédelmi szolgálat vette őrizetbe tavaly áprilisban, amikor Lengyelországból próbált illegálisan bejutni az Oroszországhoz tartozó kalinyingrádi exklávéba, ahol a balti flotta bázisa is állomásozik. A michigani férfi lengyelországi fesztiválon vett részt, az viszont nem tudni, hogy miért akart eljutni Kalinyingrádba. (Reuters/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.