Kié a felelősség, ha egy kisgyerek fegyvert visz az iskolába?

külföld
2023 január 13., 16:58
comments 23

Január 6-án a horror újabb szintjét érték el a lövöldözések az Egyesült Államokban: egy hatéves, első osztályos kisfiú lőtt rá a tanárára a Virginia államban található Newport News egyik általános iskolájában.

A helyi rendőrfőnök, Steve Drew már az esetet követő első sajtótájékoztatón kijelentette, hogy nem véletlenül sült el a fegyver, a gyermek szándékosan húzta meg a ravaszt. A diákok éppen olvastak és órára készültek, amikor a kisfiú elővett a táskájából egy pisztolyt. Amikor meglátta a tanítónő, Abigail Zwerner, megpróbálta elvenni a gyerektől a fegyvert, aki erre rálőtt. A 25 éves nő súlyos sérüléseket szenvedett, a védekező kezén keresztül a mellkasába fúródott a golyó, de még sikerült biztonságos helyre vinnie az osztályt, mielőtt segítséget kért. A kórházban stabilizálták az állapotát, az orvosok szerint fel fog épülni.

A rendőrség hétfőn azt közölte, hogy a gyerek az anyja legálisan vásárolt 9 mm-es Taurus kézifegyverét használta, a pisztolyt a hátizsákjában vitte be az iskolába, és egynél több lövedék volt benne.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.