Megszúrt három rendőrt egy férfi Újbudán, egyikük életét vesztette

bűnügy
2023 január 13., 05:03

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. január 12-én 22 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és a lakásba be akar jutni.

A Telex értesülései szerint a 35 éves férfi hangokat hallhatott, mert már szerda este is megpróbálta rátörni szomszédjára az ajtót, de ez nem sikerült. Csütörtök este hét óra körül pedig végigjárta a négyemeletes társasházat, és mindenkihez becsöngetett azt üvöltve: „Nem látjátok, mi történik itt? Nem lakik itt senki?”

Majd többször a szemközti házra és a sötét utcára mutatott láthatóan zavart állapotban, de végül abbahagyta az őrjöngést. Tíz óra körül viszont rátörte a felette lakó szomszédjára az ajtót. A férfi azt állította, hogy meg akarta menteni a szomszédját, de azt nem tudta megmondani, hogy mitől.

A helyszínre megerősített létszámban érkeztek ki rendőrök, akikre késsel támadt a férfi. Az ügyészség közleménye szerint a támadás következtében az egyik rendőr a bal combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás, aki az elszenvedett sérülés miatt életét vesztette. A férfi ezután az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte. A támadót ezután elfogták.

photo_camera Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A mentősök három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

A késelő elfogásáról az RTL tett ki videót:

(police.hu)