Panaszt tett a gyanúsítás ellen és megtagadta a vallomást az újbudai rendőrgyilkos

bűnügy
2023 január 13., 17:41
comments 26

Nem tett vallomást a kihallgatása során, és panaszt tett a gyanúsítás ellen a férfi, aki egy rendőrt megölt, kettőt megkéselt csütörtök éjszaka, közölte Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére. A 35 éves férfit több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

photo_camera Fotó: Mátyus Tamás/MTI/MTVA

Csütörtökön 22 óra körül egy Budapest XI. kerületi társasház lakói bejelentést tettek a rendőrségen, miszerint az egyik lakás zárva lévő ajtaját egy, a házban lakó férfi kalapáccsal betörte, hogy oda bemenjen.

A helyszínre érkező rendőrök közül hárman a társasház folyosóján intézkedés alá vonták a 35 éves férfit, majd megkezdték a bilincselését, aki ekkor hirtelen a rendőrökre támadt, ütésekkel és rúgásokkal próbálta akadályozni a kényszerintézkedést. A férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel a rendőrökre támadt, és mindhármuka megszúrta. A sérült rendőrök támadójukat a helyszín közelében elfogták.

A meggyilkolt Baumann főtörzsőrmester fényképe a rendőrség igazgatási központjában.
photo_camera Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Az egyik rendőr a bal combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést. a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás, aki az elszenvedett sérülés miatt életét vesztette.

Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította, és soron kívül főhadnaggyá nevezte ki. A rendőr februárban lett volna 30 éves. A rendőrségi épületekre fekete zászlót tűztek ki, a szolgálati gépjárművekre gyászszalagot raktak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.