Több mint 10 milliárdba került az elhalasztott augusztus 20-i rendezvénysorozat

gazadság
2023 január 13., 06:06

Összesen 10 milliárd 300 millió forintba került az adófizetőknek az augusztus 20-i rendezvény, amit a rosszul becsült időjárás miatt végül egy héttel később tartottak meg, vette észre a 24.hu a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) honlapján.

A dokumentum szerint a tűzijáték és az ahhoz tartozó, valamint az állami rendezvényekhez kapcsolódó rendezvénybiztosítás 3,2 milliárd forintba került. Ebbe beletartozik a komplex rendezvényszervezési, technikai és a biztonsági feladatok ellátása, az engedélyeztetési eljárások, a tűzijáték, a fényshow, az épületvetítés, a drón show technikai megtervezése, a biztonságos lebonyolítás és logisztikájának teljes körű biztosítása.

Az állami díszünnepségre 233 milliót tapsoltak el, 4,5 milliárdot pedig a programsorozathoz kapcsolódó rendezvények engedélyeztetései, a tervezések, a technikai, biztonsági és logisztikai feladatok ellátása vitt el.

A rendezvény médiaköltsége 2 milliárd forint volt, amiben benne van a médiatervezés, a hirdetési felületek médiavásárlása, a TV-rádió, sajtó, online média és közterületi megjelenések, kreatív tervezések. További 351 millió forintot pedig az egységes arculati megjelenésre költöttek.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára augusztus elsején azt mondta, hogy abban a pillanatban a tűzijátékot drágább lenne nem megtartani, mint megtartani.