Több mint 500 civil rekedt az ostrom alatt álló Szoledarban

háború
2023 január 13., 05:54
comments 2

Bár az ostromot irányító orosz zsoldoshadsereg, a Wagner Csoport egyszer már azt közölte, hogy sikerült elfoglalniuk, ezt még az orosz vezetés is cáfolta, mivel az ukrán erők néhány helyen még mindig ellenállnak. Csütörtök este Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is köszönetet mondott annak a két ukrán egységnek, akik még tartják a pozícióikat, és „jelentős veszteségeket okoznak az ellenségnek”.

Közben Donyeck megye kormányzója, Pavlo Kirilenko azt mondta az ukrán állami tévének, hogy 559 civil maradt az ostromlott Szoledarban, akik között 15 gyerek is van.

Ostrom előtti és utáni műholdképek Szoledarról
photo_camera Ostrom előtti és utáni műholdképek Szoledarról Fotó: HANDOUT/AFP

Szoledar jelentősége katonai szempontból minimális, de az egykor 10 ezer lakosú város elfoglalása lehetővé tenné az oroszoknak, hogy a közeli Bahmutra koncentráljanak, amit nyár óta ostromolnak. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.