Több vádpontban felmentették a nemi erőszakkal vádolt Manchester City-futballistát, két ügyében még nincs döntés

bűnügy
2023 január 13., 15:32

Nem találták bűnösnek Benjamin Mendyt, a Manchester City labdarúgóját hat rendbeli nemi erőszak és egy rendbeli szexuális erőszak vádjában. Az esküdtszék két további vádpontban – nemi erőszak és nemi erőszak kísérlete – nem tudott ítéletet hozni, ezeket júniusban újratárgyalják.

Mendy érkezik a bíróságra 2022. augusztus 15-én.
photo_camera Mendy érkezik a bíróságra 2022. augusztus 15-én Fotó: PAUL ELLIS/AFP

A 28 éves Mendyt azzal vádolták, hogy 13 fiatal nőt zaklatott és erőszakolt meg. A futballista a nők többségét manchesteri klubokban ismerte meg, sok esetben „segítőjének”, a 41 éves Louis Saha Matturie-nak köszönhetően. Sahát is nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádoltak, de őt is felmentették.

A Mendy által elkövetett állítólagos bűncselekmények 2018 októbere és 2021 között történhettek a játékos Prestburyben lévő otthonában és egy manchesteri lakásban. A nők közül többen azt mondták, hogy amikor megérkeztek Mendy házába, elvették tőlük a telefonjukat. Egyikőjük azt is mondta, hogy épp menstruált, amikor Mendy megerőszakolta, egy másik pedig, aki 17 éves volt akkor, azt állítja, hogy mindkét férfi megerőszakolta. Mendy és Saha is azzal védekezett, hogy minden szexuális tevékenység beleegyezésen alapult.

A futballista klubja, a Manchester City közölte, hogy tudomásul veszi az ítéletet, de egyelőre nem kommentálja. (BBC, Sky News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.