Indítványozták az újbudai rendőrgyilkosággal gyanúsított férfi letartóztatását

bűnügy
2023 január 14., 09:36

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint indítványozták az újbudai rendőrgyilkos letartóztatását.

Január 12-én este, egy XI. kerületi társasházból érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy az ott lakó 35 éves férfi kalapáccsal törte be egyik szomszédja ajtaját. A férfi késsel támadt rá a kiérkező rendőrökre, mindhárom rendőrt megszúrta. Az egyik rendőr a combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett sérülést, a harmadik rendőr pedig meghalt, miután a szúrás szívtájékon érte.

A nyomozó főügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki. Az elkövető nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A gyanúsított büntetett előéletű, korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el, a közlemény szerint cselekményét garázdaság és testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, és hasonló bűncselekmény miatt jelenleg más büntetőeljárás hatálya alatt is áll.

Miután fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, a főügyészség indítványozta a férfi letartóztatását. A kényszerintézkedésről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája vasárnap dönt.