Budai már biztosan győzött Jászberényben, kétharmadnál is többet szerezhetett

POLITIKA
2023 január 15., 20:48
photo_camera Fotó: Bankó Gábor / 444

A valasztas.hu friss adatai szerint 90 százalékos feldolgozottságnál behozhatatlan előnnyel vezet, és az eddig megszámolt szavazatok több mint 67 százalékát szerezte meg Jászberény ellenzéki támogatással indult, jobbikos (bár a pártjától éppen távolodó) polgármestere, Budai Lóránt a időközi polgármesterválasztáson.

A szintén függetlenként indult, Fidesz által támogatott jelölt, dr. Besenyi Orsolya harminc százalék körüli eredménnyel második. Nagy Tímea, a harmadik független jelölt 1,5 százalékon áll, a Mi Hazánk jelöltje, dr. László Péter pedig 1,4 százalékon.

Az időközi választást azért kellet kiírni, mert a polgármester mögötti ellenzéki koalíció szétesett, kilépett belőle a DK. A DK képviselője javasolta a testület feloszlatását, amit a Fidesszel együtt meg is szavaztak. Választás előtti riportunkban olvashatnak részletek a jászberényi politikai küzdelmekről .

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.