Budai már biztosan győzött Jászberényben, kétharmadnál is többet szerezhetett

POLITIKA
január 15., 20:48
comments 11
photo_camera Fotó: Bankó Gábor / 444

A valasztas.hu friss adatai szerint 90 százalékos feldolgozottságnál behozhatatlan előnnyel vezet, és az eddig megszámolt szavazatok több mint 67 százalékát szerezte meg Jászberény ellenzéki támogatással indult, jobbikos (bár a pártjától éppen távolodó) polgármestere, Budai Lóránt a időközi polgármesterválasztáson.

A szintén függetlenként indult, Fidesz által támogatott jelölt, dr. Besenyi Orsolya harminc százalék körüli eredménnyel második. Nagy Tímea, a harmadik független jelölt 1,5 százalékon áll, a Mi Hazánk jelöltje, dr. László Péter pedig 1,4 százalékon.

Az időközi választást azért kellet kiírni, mert a polgármester mögötti ellenzéki koalíció szétesett, kilépett belőle a DK. A DK képviselője javasolta a testület feloszlatását, amit a Fidesszel együtt meg is szavaztak. Választás előtti riportunkban olvashatnak részletek a jászberényi politikai küzdelmekről .

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt