Földcsuszamlásszerű Tóth Szabolcs-győzelem Iregszemcsén

POLITIKA
2023 január 15., 20:34
comments 3
A 65-ös fóút Iregszemcse központjában
photo_camera A 65-ös fóút Iregszemcse központjában

Hat független jelölt közül Tóth Szabolcsot választották Iregszemcse polgármesterévé a vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson, amelyet több mint 50 százalékos részvétellel rendeztek a Tolna vármegyei településen.

Az Országos Választási Iroda adatai szerint Tóth Szabolcs 434 szavazatot, a voksok 42,14 százalékát kapta, Süvegjártó Csabára 271-en, Kovács Ferencre 135-en, Nagy Rudolfra 118-an, Kemény Lászlóra 47-en, Városi Györgyre 25-en szavaztak.

A választáson a 2037 választásra jogosult közül 1043-an vettek részt, ami 51,2 százalékos részvételi arányt jelent. Tizenkét szavazat érvénytelen volt, egy szavazólapot bélyegző nélkül találtak egy urnában. A 2660 lakosú községben képviselő-testületet is választottak, a hat mandátumért 18 jelölt indult.

A választást azért rendezték, mert a korábbi képviselő-testület tavaly szeptember 28-án feloszlatta magát. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.