Több ezer tanár tüntetett magasabb fizetésért Lisszabonban

külföld
2023 január 15., 08:25

Portugál tanárok és iskolai alkalmazottak tízezrei vonultak a főváros, Lisszabon utcáira, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb tüntetésén magasabb béreket és jobb munkakörülményeket követeljenek.

photo_camera Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP

Az Oktatási Szakemberek Szövetsége (STOP) által szervezett megmozduláson a tüntetők transzparenseket tartottak és jelszavakat kiabáltak, miközben lemondásra szólították fel Joao Costa oktatási minisztert.

photo_camera Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP

Portugáliában a legalacsonyabb fizetési sávban lévő tanárok körülbelül 1100 eurót ( ~ 436 ezer forint) keresnek havonta, és még a legmagasabb fizetési sávban lévő tanárok is jellemzően kevesebb mint 2000 eurót vihetnek haza. A tüntetők szerint a jelenlegi bérek túl alacsonyak, különösen a megélhetési válság miatt. (Reuters)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.