Százötven napon keresztül minden nap lefutotta a maratont egy ausztrál nő

idióta rekordok
2023 január 16., 14:29
comments 3

Egyhuzamban átfutott egész Ausztrálián, ezzel új világrekordot állított fel „a legtöbb egymást követő napi maratoni futásban" egy ausztrál futó, Erchana Murray-Bartlett, írja a BBC, aki százötven napon keresztül minden áldott nap lefutotta a maratoni távot.

Valamivel érthetőbbé teszi a tettét, hogy ezért pénzt is kapott - több mint 100 ezer ausztrál dollárt -, ezt azonban nem saját célra fordítja, hanem a Wilderness Society természetvédelmi szervezetnek adományozza a lap szerint.

photo_camera Erchana Murray-Bartlett
Fotó: Ryan Kennedy / BBC

Sokan - nem én - életük céljaként tekintenek arra, hogy lefussák a 42 kilométeres maratoni távot, mondjuk életükben egyszer. Nemrég viszont írtunk egy brit férfiról, aki tavaly szintén minden áldott nap lefutott egy maratont, hogy gyorsabban teljen az idő.

Murray-Bartlett a kezdetektől fogva extrém körülmények között futott: hol tengerparton, földúton, autópályán, hol esőerdőkön át, néha szakadó esőben, máskor 35 fokos hőségben. De annyira extrémek talán nem voltak a körülményei, mint Lubics Szilviának, aki novemberben különleges versenyt nyert meg az Antarktiszon, ahol 70 kilométer/órás szélben, viharban, hófúvásban futott hat napon át.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.