Szerdától megint drágul az üzemanyag

benzin
2023 január 16., 15:34
comments 3

Szerdától bruttó tíz forinttal emelkedik a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára, így várhatóan mindkét üzemanyag drágul majd a kutakon, írja a holtankoljak.hu-ra hivatkozva a Blikk. A hét közepétől

a 95-ös benzin átlagára 632 forint/liter, a gázolajé 691 forint/liter körül alakul majd. Január elején ennél valamivel drágább volt. A lap szerint utoljára múlt pénteken változott a benzin és a gázolaj ára: akkor az előbbi bruttó négy, utóbbi kilenc forinttal csökkent.

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára múlt héten az RTL Híradónak azt mondta, az összes szomszédos országban jóval olcsóbb az üzemanyag, mint nálunk, ennek pedig főként a 27 százalékos áfa lehet az oka. Hiába keresték a kormányt, hogy megtudják, hogy tervezik-e csökkenteni az üzemanyagot terhelő adót, választ nem kaptak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.