2 év 8 hónapot kapott a férfi, aki lefejezéssel fenyegette a rendőröket

bűnügy
2023 január 17., 14:56

Helybenhagyta a Berettyóújfalui Járásbíróság ítéletét a Debreceni Törvényszék, így jogerősen 2 év 8 hónap börtönre ítélték azt a berekböszörményi férfit, aki tavaly januárban életveszélyesen fenyegette a felesége által kihívott rendőröket.

Amikor igazoltatni próbálták, ittasan azzal fenyegette az egyik rendőrt, hogy ha beteszi a lábát a házba, le fogja fejezni. A rendőrök különösen óvatosak voltak, mivel tudták, hogy az illető korábban súlyosan megsebesített valakit egy karddal. A férfi nagyjából egy óráig akadályozta a rendőröket, akik végül megbilincselték, és előállították.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott „beismerő, megbánó jellegű vallomást tett, utóbb az eljáró rendőröktől bocsánatot kért”. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a férfi többször volt büntetve, a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt és ittas állapotban követte el. (birosag.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.