Az USA és Németország után Hollandia is Patriot légvédelmi rakétarendszereket küld Ukrajnának

háború
január 17., 19:42
comments 2

Hollandia is csatlakozik az Egyesült Államokhoz és Németországhoz, és Patriot légvédelmi rakétarendszereket küld Ukrajnának – közölte Mark Rutte holland kormányfő Joe Biden amerikai elnökkel tartott megbeszélésén a washingtoni Fehér Házban.

photo_camera Fotó: BART MAAT/ANP via AFP

Rutte azt mondta, fontosnak tartja a holland csatlakozást, és a témában megállapodott Olaf Scholz német kancellárral. Azt is elmondta, hogy Hollandia az eddig bejelentetteken túl további 2,5 milliárd eurót (kb. 1000 milliárd forintot) költ a kijevi vezetés támogatására.

A holland kormány közleménye szerint a washingtoni találkozón az Ukrajnának nyújtandó további segítségen felül megvitatták a védelmi és biztonsági együttműködés meg a bilaterális kereskedelmi kapcsolatok fokozásának kilátásait is.

photo_camera Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP

Joe Biden megköszönte Mark Rutte Ukrajnának nyújtott rendíthetetlen támogatását. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt