Az USA és Németország után Hollandia is Patriot légvédelmi rakétarendszereket küld Ukrajnának

háború
2023 január 17., 19:42
comments 2

Hollandia is csatlakozik az Egyesült Államokhoz és Németországhoz, és Patriot légvédelmi rakétarendszereket küld Ukrajnának – közölte Mark Rutte holland kormányfő Joe Biden amerikai elnökkel tartott megbeszélésén a washingtoni Fehér Házban.

Mark Rutter holland kormányfő és Joe Biden bejelentik Ukrajna felfegyverzését a Fehér Házban.
photo_camera Fotó: BART MAAT/ANP via AFP

Rutte azt mondta, fontosnak tartja a holland csatlakozást, és a témában megállapodott Olaf Scholz német kancellárral. Azt is elmondta, hogy Hollandia az eddig bejelentetteken túl további 2,5 milliárd eurót (kb. 1000 milliárd forintot) költ a kijevi vezetés támogatására.

A holland kormány közleménye szerint a washingtoni találkozón az Ukrajnának nyújtandó további segítségen felül megvitatták a védelmi és biztonsági együttműködés meg a bilaterális kereskedelmi kapcsolatok fokozásának kilátásait is.

photo_camera Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP

Joe Biden megköszönte Mark Rutte Ukrajnának nyújtott rendíthetetlen támogatását. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.