Betiltották az Australian Openen az orosz és a belarusz zászlót

sport
január 17., 10:17
comments 4

Az év első Grand Slam tornájának rendezői kitiltották a nézőtérről az orosz és belarusz zászlókat. Az Australian Openen eredetileg engedélyezték, hogy a szurkolók nemzeti zászlókat vigyenek a meccsekre, de kedden, az ukrán Katerina Baindl és az orosz Kamilla Rahimova hétfői meccse után azonnali hatállyal megtiltották az orosz és belarusz zászlók lengetését. Indoklásuk szerint olyan incidensek történtek a meccsen, amelyek veszélyeztették azt, hogy a játékosok és a szurkolók "a lehető legjobb körülmények közt élvezhessék a teniszt".

photo_camera Az ukrán Katerina Baindl Fotó: PAUL CROCK/AFP

A meccsen az ukrán szurkolók riasztották a rendőröket és a biztonságiakat, mert véleményük szerint az orosz szurkolók cukkolták Baindlt. "Ez egyáltalán nem biztonságos, mégiscsak háború van" - nyilatkozta egy szurkoló az ausztrál The Age napilapnak. "Ez egy kicsi pálya, a srácok nagyon közel voltak a játékosokhoz, nagyon fenyegetőnek tűnt az egész" - mondta.

photo_camera Az orosz Kamila Rahimova Fotó: PAUL CROCK/AFP

Az érintett orosz szurkolók egyike viszont azt mondta, hogy ők csak a saját játékosukat éltették. "Lehet, hogy ezt egyesek visszataszítónak tartják, de nem gúnyolódtunk, vagy tiszteletlenkedtünk" - mondta.

Oroszország ukrajnai agressziója miatt az orosz és belarusz játékosok amúgy nem indulhatnak nemzeti színekben, hivatalosan semleges, fehér zászló alatt indulhattak csak el a versenyen. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt