Január 26-án temetik a hősi halott rendőrt Mátészalkán

bűnügy
2023 január 17., 11:21

A január 12-én, Újbudán szolgálatteljesítés közben meggyilkolt, 30 évesen elhunyt Baumann Péter temetését január 26-án 13 órakor tartják a mátészalkai köztemetőben, írta a rendőr családja a Magyar Nemzetnek küldött gyászjelentésében.

A meggyilkolt Baumann főtörzsőrmester fényképe a rendőrség igazgatási központjában.
photo_camera A meggyilkolt Baumann főtörzsőrmester fényképe a rendőrség igazgatási központjában. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította, és soron kívül főhadnaggyá nevezte ki. A rendőr februárban lett volna 30 éves. Aznap a rendőrségi épületekre fekete zászlót tűztek ki, a szolgálati gépjárművekre gyászszalagot raktak.

Baumann két társával január 12-én este érkezett ki egy Budapest XI. kerületi társasházhoz, mert bejelentés érkezett arról, hogy egy férfi kalapáccsal tört be az egyik lakás zárt ajtaján. Az agresszív, ellenszegülő férfi intézkedés közben támadt a rendőrökre egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel. Egyiküket bal combján, másikukat karján és mellkasán, Baumannt pedig szívtájékon érte a szúrás.

A gyanúsított 35 éves férfit január 15-én a bíróság letartóztatta, rendőrgyilkossággal gyanúsítják, a gyanúsított és védője fellebbezett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.