Sírdogál és iszik, mint a kefekötő – életközepi válság kínozza az észak-koreai diktátort

külföld
január 17., 17:39
comments 32

Életközepi válságban szenved Kim Dzsongun – írja szakértőkre hivatkozva a Daily Mirror című brit bulvárlap. Az észak-koreai diktátor állítólag egyre többet iszik és dohányzik, ráadásul erősen túlsúlyossá vált. A Daily Mirror információi szerint Kim Dzsongun ráadásul magányosnak érzi magát, emiatt olykor sírva szokott fakadni.

Csoj Dzsinvuk, a Szöulban élő, de észak-koreai származású tudós szerint a vezető mentális problémái mellett komoly egészségügyi gondokkal küzd. Erre több jel utal, többek közt az egészségtelen életmódja, és az is, hogy többnyire kerüli a nyilvánosságot. Az észak-koreai vezetőnek az orvosai és a felesége is javasolták, hogy vegyen vissza a munkából, és mozogjon többet, ő azonban figyelmen kívül hagyta ezeket a kéréseket.

photo_camera Azért nem sírdogál minden pillanatban Fotó: STR/AFP

Kim Dzsongun mindazonáltal bizonyos értelemben rendkívül aktív – írja a bulvárlap –, 2023-as célkitűzései között az atomfegyverek gyártásának „exponenciális növelése” és a kisebb, taktikai nukleáris fegyverek előállítása áll.

Az életközepi válsággal küzdő diktátor a napokban töltötte be 39. életévét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt