Szergej Sojgu 3 éves haderőreformot jelentett be

háború
január 17., 15:54
comments 15

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter megbeszélést tartott a hadsereg december végén bejelentett reformjáról, ami többek között a fegyveres erők létszámának 1,5 millió fősre emelését irányozza elő.

photo_camera Valerij Geraszimov vezérkari főnök (b) és Szergej Sojgu védelmi miniszter Putyin irodájában 2022. február 27-én, amikor még villámháborúnak hitték a hivatalosan csak „különleges katonai műveletnek” nevezett háborújukat. Fotó: Alekszej Nikolszkij/Sputnik via AFP

A találkozón az Interfax jelentése szerint Sojgu bejelentette, hogy 2023-2026 folyamán nagyszabású változtatásokat hajtanak végre a fegyveres erők összetételében, létszámot bővítenek és megváltoztatják az Orosz Föderáció katonai-adminisztratív felosztását. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt