Zelenszkij tanácsadója nem lesz többé Zelenszkij tanácsadója

háború
2023 január 17., 10:36
comments 9

„Példát akarok mutatni civilizált viselkedésből. Elvi hibát követtél el, távoznod kell” – ezzel a kommentárral jelentette be a közösségi médiában Olekszij Aresztovics, az ukrán elnök nemzetközileg is ismert, sokat szerepeltetett tanácsadója, hogy felmentését kérte pozíciójából. Aresztovics mellékelte kézzel írott kérelmének fotóját is.

photo_camera Olekszij Aresztovics

A több tucatnyi halálos áldozatot hozó dnyiprói orosz támadás után Volodimir Zelenszkij tanácsadója azt mondta, a lakóházba csapódott hiperszonikus rakétát leszedhette az ukrán légvédelem, ezért is okozhatott súlyos tragédiát. Emiatt a város polgármesterétől a légierő parancsnokáig nagyon sokan tiltakoztak, és bár Aresztovics több lépcsőben és több fórumon próbálta megmagyarázni és korrigálni az álláspontját, ebben nem bizonyult végül sikeresnek. A fejét követelő ukrán nyilvánosság nem kímélte, annak ellenére sem, hogy eddig kifejezetten népszerű volt a lakosság körében.

Az „Aresztovics-gate”-ről ebben a cikkemben írtam részletesen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.